pandemrix.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
 

 

 

Humenza en Panenza
In oktober 2009 werd bekend dat de wereldgezondheidsorganisatie ook van plan is om honderden miljoenen doses griepvaccins te gaan verspreiden over 95 armere landen. Uit nieuwsgierigheid ben ik eens gaan zoeken naar welke bedrijven en welke middelen dan vooral verscheept worden.
 
In een artikel van 12 oktober 2009 (Poorer nations to get donated swine flu vaccine) staat dat Sanofi-Aventis naast GlaxoSmithKline en MedImmune tot de gegadigden behoren. GlaxoSmithKline kennen we van Pandemrix dat we in Nederland hebben ingekocht, maar Sanofi Aventis (en dan eigenlijk vooral Sanofi Pasteur) kennen we wat minder.
 
Waarschijnlijk gaat het om hun pandemische vaccins Humenza en Panenza, waarvan bekend is dat Humenza de variant is mét een squaleen adjuvans (hun variant heet AF03) en Panenza de variant zonder squaleen. Beide varianten zijn niet bestemd voor de Amerikaanse markt.
 
In een verslag van een vergadering van 3 juni 2009 werd wat meer gezegd over squaleen in vaccins:
 
Squalene-containing oil-in-water adjuvants (Steve Reed)

Numerous oil-in-water emulsions are known to have adjuvant activity for vaccines, however two
(MF59 from Novartis and AS03 from GSK) are in registered influenza vaccines and one other
(AF03 from Sanofi Pasteur) has undergone extensive safety testing. While all of these contain
squalene or squalene and tocopherol as the oil-phase, their compositions are vastly different and
hence safety demonstrated with one can not be extrapolated to the others.
 
Also, while it has been shown that these emulsions induce some APC activation, monocytes migration, and perhaps improved antigen presentation, the precise mechanism of action by which these emulsions causethese effects is not known and hence the safety of emulsions must be viewed on case-by-case basis. (bron)
Het zal toch zeker niet zo zijn dat de vaccins die niet worden geaccepteerd in Europa en ook niet voor de Amerikaanse markt bedoeld zijn (zoals nu Humenza en Panenza) dat deze dan maar worden geschonken aan armere landen? Waarbij ik me ook afvraag of ze echt gratis worden aangeboden of dat ze toch worden gekocht door de wereldgezondheidsorganisatie. Dit lijkt me uitermate interessant om verder te volgen.
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl