pandemrix.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
 

 

 

Thiomersal normaal niet in Vaccins, alleen in Tetanusspuit en Mexicaanse griepvaccins
Als geïnteresseerde in de ontwikkelingen rondom de griepvaccins Pandemrix en Focetria stuit ik op allerlei weblogs en trends. Ikzelf houd een aantal informatieve pagina's bij die rond eind oktober 2009 vrij populair zijn.

Ook al ben ik erg kritisch ten opzichte van de wijze waarop de media, de overheid en de farmaceutische bedrijven lijken samen te werken, voel ik toch een zekere weerstand bij een bepaalde categorie blogs waarin wél heel extreem wordt uitgehaald naar deze groepen. Dit activeert zelfs bij een neiging om ook wat kritiek te geven op hun berichtgeving.
 
Via m'n statistiekprogrammaatje kwam ik uit bij een blog van Aart van Wijngaarden, Aart Liberty die in Thailand verblijft. Hij schrijft daar over Thiomersal en de rechtzaak van Stichting Stralingsarm Nederland van 30 oktober 2009:
 
"Nog onthutsender is, dat als minister Klink vandaag wordt gedwongen de bestanddelen van de vaccins vrij te geven op grond van het aangespannen kort geding van 22 oktober jl. en zou blijken, dat één van de bestanddelen Thimerosal is, dat al sedert 31 december 2006 een verboden bestrijdingsmiddel is, dan kan het trio Klink, Osterhaus en Coutinho en nog wat handlangers worden aangeklaagd voor poging tot massamoord"

Ten eerste vind ik het gebruik van het woord massamoord nogal zwaar. Er zit inderdaad Thiomersal in de twee griepvaccins die in Nederland worden ingezet (Pandemrix en Focetria). Dat is simpelweg terug te lezen op de site van de EMEA, de europese organisatie die medicijnen keurt die in Europa worden toegestaan, waar je kunt kiezen voor nederlands. In dat document staat al sinds 2 oktober 2009 te lezen dat er Thiomersal in beide vaccins zit. In die zin is de informatie al geruime tijd bekend.
 
Inmiddels is de uitspraak geweest en zou de rechter gezegd hebben dat er geen sprake was van het achterhouden van de bestanddelen van de vaccins omdat ze op deze EMEA-site te lezen zijn (zie Kort Geding tegen Klink). In het kort geding zijn in mijn beleving nog heel wat andere zaken genoemd door de Stichting Stralingsarm Nederland dan alleen maar de vraag over het al dan niet aanwezig zijn van de kwikverbinding thimerosal. Zie verder ook Rechtzaak tegen Ab Klink cs. Update.
 
Als we verder kijken dan is er ook een tweede beweging gaande en die gaat over het verbod op het gebruik van thiomersal als bestrijdingsmiddel dat per 1-1-2007 zou zijn ingegaan. De grote roerganger van deze beweging lijkt Ad van Rooij te zijn, de safety manager van een Philipsvestiging in het Brabantse Best (zie document-pdf). In dit lijvige werk wordt de link gemaakt tussen de aanwezigheid van thiomersal in de griepvaccins en het verbod op thiomersal als bestrijdingsmiddel. Het heeft natuurlijk ook wel iets geks als een bepaald middel dat dienst heeft gedaan als bestrijdingsmiddel vervolgens verschijnt in de vaccins die in onze lichamen zouden worden gespoten.
 
Ik denk dat we blij mogen zijn dat de kwikverbinding sinds januari 2007 niet meer is toegestaan als bestrijdingsmiddel, waarbij we dan maar niet teveel moeten denken aan al dat kwik dat in het milieu is terechtgekomen voor dat verbod.
 
Thiomersal als bestrijdingsmiddel is verboden, maar of thiomersal als onderdeel van farmaceutische producten ook verboden is, is nog maar de vraag. Thiomersal zit bijvoorbeeld standaard in de ons wel bekende tetanusspuit, zoals we kunnen lezen op de site van het RIVM:
 
In het RVP [=Rijks Vaccinatie Programma] worden geen vaccins gebruikt waar thiomersal in zit. Thiomersal is een kwikverbinding die soms als hulpstof aan een vaccin wordt toegevoegd om de houdbaarheid van het vaccin voor een redelijke termijn garandeert. Soms wordt hiervoor thiomersal gebruikt, een kwikverbinding is. In het RVP worden geen vaccins gebruikt waar thiomersal in zit. Los tetanusvaccin bevat deze stof wel maar dat zit niet in het RVP.
(bron)
Verder komt thiomersal dus normaal gesproken niet meer voor in de vaccins van het rijksvaccinatieprogramma, maar wel in deze twee nieuwe griepvaccins tegen A/H1N1, de Mexicaanse varkensgriep. Een echt geheim is dat in feite niet.
 

Reacties

Aart van Wijngaarden op 30-10-2009 12:41
U vindt het gebruik van massamoord m.b.t. het vaccineren met Pandemrix nogal zwaar en het was uiteraard te verwachten, dat de rechter zich niet wenst te wagen aan een veroordeling van minister Klink. Die laatste had overigens al lang openheid van zaken kunnen geven, door te verwijzen naar de website van de EMEA. Was mij beslist niet bekend, dat je daar de informatie zou kunnen vinden. Overigens heeft hij ook nimmer gemeld met welke producten vaccinatie zou gaan geschieden. En als u dit verhaal zou hebben gelezen op de link: http://www.argusoog.org/?p=3910, dan is massamoord nog zachtjes uitgedrukt, genocide was hier meer op zijn plaats geweest. Ook de website van Viera Scheibner zou verhelderend kunnen werken, toch niet de eerste de beste, die ook stelt, dat alle vaccinaties de wereld uit moeten. Zie de link: http://vierascheibner.org/
Overigens zult u ook wel gelezen hebben, dat in Duitsland zich nog maar 13% wil laten vaccineren. Ben blij, dat ik in Thailand zit, waar we toch niet meedoen aan de pandemie waanzin.

pandemrix op 30-10-2009 12:49
Begrijp me niet verkeerd Aart, ik ben ook absoluut geen voorstander van vaccinaties met dubieuze ingrediënten, maar ik denk dat de toon waarmee gesproken wordt ook een rol kan spelen in de wijze waarop een boodschap overkomt.
 
Als het niet lukt om al die vaccins die besteld zijn in Europa af te zetten (wat wel waarschijnlijk is want ook bijvoorbeeld de Fransen zien die vaccinatie niet meer zitten (zie http://www.nujij.nl/griepvaccinatie-steeds-minder-populair-in-europa.6993488.lynkx)), dan is het idee om die vaccins te slijten aan de landen die het niet kunnen betalen zoals in Afrika enzo. Wie weet krijgen jullie ook nog wel een afgedankte kwik/squaleenlading daar in Thailand?!
 
Leeft het trouwens helemaal niet daar in Thailand, de mexicaanse griep?
 
 

Aart van Wijngaarden op 30-10-2009 13:23
Goedenavond hier uit Thailand,

Ik waardeer je reactie en ik zou me eigenlijk ook niet druk moeten maken over vaccinaties, want hier in Thailand leeft het helemaal niet. Maar ik heb in Nederland ook een dochter, die overigens ook beslist geen vaccinatie neemt en een zoon, waarvan ik niet weet, wat zijn standpunt is. Heb overigens van een medewerker van meneer Klink een mail gekregen, dat de vaccinatie vrijwillig zal zijn. Hetgeen enigszins in tegenspraak is met wat de WHO stelt, die zegt dat bij al de 194 aangesloten landen, hun regels bij een pandemie de wetgeving van dat land buitenspel zet. Mogelijk dat in Bangkok, hier ruim 400 km bij vandaan het gebeuren meer leeft. Onlangs werd hier afgekondigd, dat al het ziekenhuis personeel een mondkapje moest dragen, maar toen ik hier onlangs was in het locale ziekenhuis, overigens niet voor mijzelf (ik ben al 35 jaar geen dag ziek geweest), heb ik niemand gezien met een mondkapje. Dus het zal wel loslopen.


Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl