pandemrix.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
 

 

 

Thuisuitstrijkje net zo effectief als vermeende effect van vaccin tegen baarmoederhalskanker
Uit een onderzoek uit The British Medical Journal blijkt dat ongeveer de helft van de sterfgevallen aan baarmoederhalskanker kan worden voorkomen als vrouwen de kans krijgen om thuis het uitstrijkje te maken. De nodige vrouwen laten verstek gaan als ze worden opgeroepen voor het één-keer-in-vijf-jaar uitstrijkje bij de huisarts. Deze vrouwen zijn eerder geneigd om het onderzoek wél te doen als ze het zelf thuis kunnen uitvoeren.
 
Uit dat onderzoek dat in Nederland is uitgevoerd (zie Minder Vrouwen met Baarmoederhalskanker bij invoering HPV-thuistest) zou het aantal sterfgevallen aan baarmoederhalskanker met zeker 100 per jaar kunnen afnemen. De oplettende lezer merkt hierbij op dat de hele grootscheepse vaccinatiecampagne bij pubermeisjes het uiteindelijke doel zou hebben ook 100 sterfgevallen per jaar te voorkomen.
 
Met andere woorden: als het thuisuitstrijkje zou worden ingevoerd dan bespaard dat net zo veel levens als de enorme ingrijpende (drie experimentele vaccins per meisje op 12-jarige leeftijd) en kostbare vaccinatie-actie.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl