pandemrix.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
 

 

 

In India is de test met Cervarix en Gardasil gestopt wegens doden
Terwijl er in Nederland naar hartelust gespoten wordt met Cervarix, het baarmoederhalskankervaccin van GlaxoSmithKline hebben zij en MSD Farmaceuticals een tegenvaller in India.
 
In het artikel GSK, MSD cancer vaccine trials on hold van 18 april 2010 van de Indiase Financial Chronicle kunnen we lezen dat de minister van volksgezondheid tot onbepaalde tijd de testen heeft gestaakt voor zowel Cervarix als de concurrent Gardasil. Dit omdat er zes meisjes tussen 10-14 zijn overleden uit een groep van zo'n 25.000 meisjes.
 
Het vreemde aan het artikel is dat er melding wordt gemaakt van enkele doodsoorzaken, namelijk virale koorts, verdrinking, zelfmoord, ernstige anemie met malaria en een vermoedelijke slangenbeet.
 
De beide farmagiganten hebben - net als in Nederland - hun zinnen gezet op de toelating van hun vaccins in het standaard vaccinatieprogramma. Op die manier zijn ze verzekerd van jaarlijkse flinke inkomsten.
 
In de VS heeft overigens de FDA besloten een aantal vaccins uit de handel te halen omdat er in de vaccins wat té vaak een varkenvirus is aangetroffen. Tegenwoordig worden de nodige vaccins niet langer gekweekt in eieren, maar worden ze ook gemaakt in dieren, zoals dat bijvoorbeeld ook het geval was bij het derde vaccin tegen de Mexicaanse griep: Celvapan.
 
Lees meer over de terugtrekking van het kindervaccin Rotarix op The FDA shuts down common Infant Vaccine after startling discovery

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl