pandemrix.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
 

 

 

Japan stopte met verplichte vaccinatie omdat het geen effect had
Via een kritisch artikel 'Flu, Vaccines and Quackery' in juli 2010 kwam ik terecht op gegevens rondom een vaccinatie-experiment in Japan. In 1976 is er in Japan namelijk besloten dat alle schoolkinderen gevaccineerd moesten worden tegen het griepvirus.
 
In 1980 werd er in een stad met zo'n 25.000 te vaccineren kinderen besloten niet langer te vaccineren tegen het griepvirus. In andere steden ging men wel door. Na afloop zijn de effecten op het daadwerkelijk ziek worden van de kinderen vergeleken met elkaar, en wat bleek? In de stad waar meer dan 90% van de kinderen was gevaccineerd kreeg 40% een griep. In de stad waar nog geen 1% was gevaccineerd kreeg 43% de griep.
 
Een jaar later (in 1985) werd opnieuw een soortgelijk onderzoek uitgevoerd en daarbij waren de resultaat ook vergelijkbaar. Door deze onderzoeken heeft de Japanse overheid besloten te stoppen met de verplichte vaccinatieprogramma's waarna de vaccinatiegraad daalde tot zo'n 20%, maar de incidentie van het griepvirus bleef gelijk.
 
(zie Influenza in Japan, plaatje geplukt van Gezondheidsnet.nl)

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl